Talen

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be


POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid

Nieuwsbrief

Interesse in onze nieuwsbrief? Schrijf u via deze link in.

Een vorige nieuwsbrief gemist? Geen probleem! Klik hier.

Thema


Staatssecretaris Maggie De Block zet armoedebestrijders in de zon

Laatst aangepast op 2012-03-30

BRUSSEL, 19 maart 2012. – Maggie De Block, staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, lanceert deze maand de vierde Federale prijs armoedebestrijding en verhoogt meteen de bedragen voor 3 winnaars van 10.000 naar 12.500 euro.

Nieuw is ook dat de zes genomineerden die niet winnen, nu ook een bedrag ontvangen.

Deze jaarlijkse prijs is bedoeld als erkenning van mensen en verenigingen die zich dagelijks op originele wijze onderscheiden in de strijd tegen de armoede.

Maggie De Block en de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie onderstrepen het belang van de dagelijkse strijd tegen armoede: “De prijs is onze manier van betrokken verenigingen en mensen te bedanken voor en te stimuleren om hun waardevol werk verder te zetten.”

Uit de ingediende dossiers worden er drie laureaten uitverkozen: één per gewest. In 2011 waren het OCMW uit Balen, de vzw ‘assemblages’ uit Sint-Agatha-Berchem en ‘Groupe Animation de la basse Sambre’ uit Auvelais de winnaars. De laureaten ontvangen dit jaar elk 12.500 euro, of 2.500 euro méér dan vorig jaar. De zes genomineerden – twee per gewest – worden beloond met elk 1.250 euro.

Maggie De Block: “Maar we geven zeker niet meer geld uit. Ik heb gewoon gevraagd dat de organisatie- en administratieve kosten drastisch teruggeschroefd worden zodat we meer aan de mensen kunnen geven.”

Kandidaten

Vorig jaar zijn 136 dossiers ingediend. Dit jaar mikt de prijs specifiek op organisaties, OCMW ’s en andere besturen, particulieren of zelfs bedrijven die zich op opmerkelijke wijze inzetten voor de beleidsprioriteiten inzake armoedebestrijding van staatssecretaris Maggie De Block:

-       Initiatieven rond de strijd tegen kinderarmoede, met de focus op armoede bij zeer jonge kinderen, tot 3 jaar.

-       Projecten voor mensen die te ver staan van de reguliere of sociale arbeidsmarkt en die deze kansarmen loodsen naar nuttige sociale activiteiten, als wapen tegen vereenzaming.

 -       Initiatieven die kwetsbare groepen zoals alleenstaande ouders of ouderen beschermen tegen de economische en financiële crisis. 

Praktisch en inschrijven

De praktische organisatie van de prijs is in handen van de POD Maatschappelijke Integratie. Inschrijven kan tot 22 april.

De vierde jaargang van de federale prijs armoedebestrijding wordt uitgereikt op 24 mei.

Wilt u zich kandidaat stellen of kent u een persoon of initiatief die voor deze prijs in aanmerking komt? Neem contact op met de POD Maatschappelijke Integratie. Mail naar vraag@mi-is.be of bel naar 02/508.85.85.