Nog tot en met donderdag 21/10/2021 kan je een bestelling van materiële hulp doorgeven via het bestelformulier. 

  We ontvingen intussen reeds heel wat bestellingen. Hartelijk dank aan iedereen die reeds een bestelling plaatste. 

  Maar we zijn ook wat bezorgd... Het valt namelijk op dat er voor de babyluiers en menstruatieproducten hoeveelheden besteld worden die volgens ons in de realiteit niet tegemoet kunnen komen aan de nood. 

  Hield je er rekening mee dat alle producten te bestellen zijn per stuk/eenheid en niet per pak?

  - Als je één luier bestelt, ontvang je ook daadwerkelijk 1 luier (en niet 1 pak!).

  - Als je één maandverband of tampon bestelt, ontvang je ook daadwerkelijk 1 maandverband of tampon (en niet 1 pak!).

  Laten we even de vergelijking maken tussen de aankoop in een winkel versus een bestelling bij FEAD:
  Wanneer je luiers zou kopen in de winkel dan zitten er gemiddeld 30 stuks in een pak. Koop je in de winkel 1 pak dan heb je 30 luiers, koop je 2 pakken dan heb je 60 luiers, enzovoort.
  Bij FEAD voor de materiële hulp is 1 luier ook effectief slechts 1 luier. Wil je 30 luiers, dan moet je er 30 bestellen.

  Wat maandverbanden en tampons betreft, heb je bij aankoop van 1 pak in de winkel gemiddeld 12 à 20 stuks. Ook hier: wil je bij FEAD materiële hulp het equivalent van 1 pak maandverbanden zoals je deze koopt in de winkel, dan bestel je 20 stuks.

  Zoals aangegeven in onze vorige communicatie vragen wij de organisaties hun bestelling te plaatsen op basis van de reële behoeften, al lijkt het vaak heel moeilijk deze in te schatten. Op algemene vraag dan ook enkele richtlijnen en voorbeelden die eventueel kunnen helpen bij het inschatten van de nodige hoeveelheid:

  • Een baby gebruikt gemiddeld 5 luiers per dag (een kleine baby vaak wat meer, een grote baby soms wat minder).  Een bestelling van 100 luiers betekent dat er maar 1 baby gedurende 1 maand geholpen kan worden.
  • Voor de maandverbanden en/of tampons: een vrouw heeft er gemiddeld 20 nodig per maandelijkse menstruatieperiode. Een bestelling van 20 maandverbanden betekent dat er maar 1 vrouw kan worden geholpen gedurende 1 menstruatieperiode.
  • Voor de wasbare inlegkruisjes raden we aan er een 3-tal per vrouw te bestellen.

  Heb je je bestelling al doorgegeven maar wens je deze graag aan te passen? Stuur ons dan gerust een mailtje via voeding@mi-is.be

  Een reeds geplaatste bestelling aanpassen kan nog tot en met donderdag 28/10/2021. 

  Bestelformulier