Ken je onze tool sociale activering bij nieuwkomers al? Er bestaan reeds talrijke initiatieven om nieuwkomers te ondersteunen binnen de OCMW-werking. Op de website van de POD Maatschappelijke Integratie vind je een databank die enkele van deze inspirerende praktijken verzamelt.  

  Je ontdekt er een brede waaier aan projecten, modules en activiteiten rond verschillende thema’s, zoals voorbereiding op socio-professionele integratie, geestelijk welzijn en zelfvertrouwen, taalverwerving en nog veel meer. Deze databank werd recent aangevuld met enkele nieuwe fiches van OCMW Luik en het OCMW van de stad Brussel.

  Een greep uit het aanbod  

  • Het project Mod’actions van OCMW Luik wil hinderpalen behandelen die het integratieproces van  nieuwelingen belemmeren, zowel diegene die zich in de Belgische maatschappij bevinden, als diegene die individuen op persoonlijk vlak ervaren. Verder vind je in onze databank ook de verschillende modules die deel uitmaken van dit project. 
    
  • Voor het project MOVE UP ontwikkelt het OCMW van de stad Brussel activiteiten die de sociale participatie helpen verhogen en zo zorgen voor een duurzame breuk met het sociale isolement waarin nieuwkomers zich bevinden (bijvoorbeeld de activiteit schuldbemiddeling). 
    

  Meer weten? Neem een kijkje op onze tool sociale activering