Logo van de Federale Prijs Armoedebestrijding

  Dit jaar zal de federale prijs armoedebestrijding 2023 diegenen belonen die zich inzetten voor een laagdrempelige toegang tot de gezondheidszorg voor kwetsbare doelgroepen.

  In België is het voor mensen in precaire situaties nog steeds te moeilijk om toegang te krijgen tot gezondheidszorg. Dit heeft een directe impact op de algemene gezondheidstoestand van deze mensen, in bijzonder op kwetsbare groepen die speciale aandacht en gezondheidszorg nodig hebben (reproductieve gezondheid van vrouwen en menstruele armoede, daklozen, mensen met een handicap, kwetsbare gezinnen met kinderen, enz.). Daarom is laagdrempelige toegang tot gezondheidszorg het thema van de federale prijs armoedebestrijding 2023.

  Wie zijn de genomineerden 2023?

  Uit de ontvangen kandidaturen heeft de jury 9 kandidaten geselecteerd (3 per gewest) die meedingen naar de trofee en de prijs van 10.000 euro. Ontdek de 9 presentatiefilmpjes van 30 seconden op www.armoedeprijs.be

  • Projecten voor Brussel: Alias vzw, Infirmiers de rue vzw, Lama vzw
  • Projecten voor Vlaanderen: OCMW Mechelen, Vagevuur open Jeugdwerk vzw, t’Hope vzw
  • Projecten voor Wallonië : Icar Wallonie vzw, Dokters van de Wereld vwz, Relai social de Charleroi

  Stem op jouw favoriete project!

  Elke kandidaat stelde zijn project voor in een filmpje van 30 seconden.

  Het doel? Jou overtuigen om voor hen te stemmen. De bal ligt dus in jouw kamp. Kijk, luister, lees en stem voor jouw favoriete kandidaat op www.armoedeprijs.be De stemming loopt tot 15 november 2023, 23.59 uur.

  De laureaten worden bekendgemaakt tijdens een officiële prijsuitreiking, die zal plaatsvinden op dinsdag 21 november in het Vaudeville Theater in Brussel.