Gezien de voortdurende ontwikkeling van verschillende openbare bemiddelingsdiensten op lokaal niveau en de bereidheid van lokale overheden om bemiddeling te bevorderen als een specifieke vorm van sociale regulering en preventieve en curatieve conflictbeheersing, wilden de POD Maatschappelijke Integratie, de FOD Binnenlandse Zaken en BeFUS vzw een gemeenschappelijk geïntegreerd project opstarten met als doel de sociale banden te herstellen, conflicten af te wenden van de rechtbanken en het veiligheidsgevoel bij de bevolking te verbeteren.  

  Op dinsdag 8 december 2020 hebben we een webinar georganiseerd waarbij we de nadruk hebben gelegd op bemiddeling op lokaal niveau. Dit webinar werd geïllustreerd door de getuigenissen van gekozen vertegenwoordigers, partners en lokale professionals. Je kunt het webinar herbekijken onder de tab 'Multimedia'.

  Aarzel niet om ondertussen de interactieve nationale cartografie van de lokale openbare bemiddelingsdiensten te raadplegen, te verspreiden en ertoe bij te dragen.

   

  Getuigenissen

  Alexander Vandersmissen

  Jean-Baptiste Steffen

  WIM PHLIX

  CATHERINE MOUREAUX

  THEO VAN GASSE

  Aanprijzen van lokale openbare bemiddelingsdiensten