nationale loterij

  De projectoproep “Kinderarmoedebestrijding”, die in juni 2023 werd gelanceerd door de Nationale Loterij, zal 58 winnende projecten ondersteunen voor een maximaal bedrag van 25.000 €. In totaal zullen 33 Nederlandstalige en 25 Franstalige projecten samen een bedrag van 1.162.710 € ontvangen. Tijdens de ceremonie heeft de Nationale Loterij een nieuwe projectoproep gelanceerd rond hetzelfde thema. Het saldo van 3.000.000 € dat oorspronkelijk werd vrijgemaakt, zal dus verdeeld worden onder de organisaties die kinderarmoede bestrijden. Organisaties die een project willen indienen, kunnen dit doen tot 23 april 

  Rol van de POD Maatschappelijke Integratie

  In het kader van deze projectoproep is de rol van de POD Maatschappelijke Integratie het opstellen van het kader, het thema en het reglement van de projectoproep en een rol van deskundige waarborgen bij de evaluatie ervan. Dit initiatief ondersteunt het 4de federaal plan tot bestrijding van armoede en ongelijkheden, wat van kinderarmoedebestrijding een transversaal thema en een prioriteit maakt.

  Praktische informatie

  • Lees je dossier aandachtig na alvorens u het indient! De selectieprocedure wordt immers gestart zodra je je dossier hebt ingediend.
  • Bereid eventueel een bondige of gedetailleerde voorstelling van je project voor, ter aanvulling van de gegevens die je in het aanvraagformulier hebt ingevoerd.
  • Raadpleeg het reglement van de projectoproep en onze FAQ.

  Neem deel aan de projectooproep