Omdat de jongeren en studenten van de gemeente niet altijd weten welke steun beschikbaar is of niet durven aankloppen bij een OCMW is het niet altijd eenvoudig om hen te bereiken. Hoewel de situatie verschilt in een gemeente van 5.000 of 50.000 inwoners volgen hier enkele eenvoudige en weinig tijdrovende adviezen om deze bijzondere doelgroep beter te bereiken

  1. Berichten op Facebook publiceren of delen

  Facebook blijft één van de populairste sociale media, hoewel jongeren ook andere platformen gebruiken. Aarzel dus niet om je eigen publicaties te delen op sociale media of om die van andere pagina’s, zoals de publicaties van de POD MI, te delen. 
  Je kan eveneens je eigen publicaties sponsoren, wat betekent dat je betaalt voor je eigen publicatie die een bepaald publiek te zien zal krijgen, bijvoorbeeld de - 25-jarigen in jouw gemeente. Je kan reeds goede resultaten behalen met weinig middelen: enkele tientallen euro’s voor een kleine gemeente en enkele honderden euro’s voor een grote stad.

  2. Een boodschap publiceren in het gemeenteblad 

  Wanneer jouw gemeente een gemeenteblad uitgeeft, aarzel dan niet om contact op te nemen om jouw informatie door te geven. Jongeren lezen dit niet noodzakelijk, maar hun ouders ongetwijfeld wel. 

  3. Neem contact op met de scholen van jouw gemeente

  Wanneer er een hogeschool of volwassenenonderwijs is in jouw gemeente, aarzel dan niet om contact op te nemen met de sociale dienst van deze scholen om hen in te lichten over de bestaande maatregelen. Je kan hen eveneens de gratis brochures van de POD Maatschappelijke Integratie voorstellen, bijvoorbeeld.

  4. Wil je er wat meer tijd aan besteden? Neem dan contact op met de verenigingen op het terrein, jeugdhuizen, sportclubs, … 

  Tot slot kan je contact opnemen met de lokale actoren die contact hebben met jongeren. Zij staan reeds met elkaar in contact via verschillende activiteiten en zijn uitstekende doorgeefluiken om jouw informatie te delen. 

   


  Geïnteresseerd in ander nieuws van de POD Maatschappelijke Integratie?

  Lees ook E-cho, de algemene nieuwbrief van de POD MI.

   JA, IK SCHRIJF ME IN