Voor de 14de editie van de federale prijs armoedebestrijding plaatst de POD Maatschappelijke Integratie personen en organisaties die werken rond digitale inclusie op de voorgrond. Is dit bij jou het geval? Stuur jouw kandidatuur naar www.armoedeprijs.be tot 5 september 2022 (middernacht).

  Thema 2022: digitale inclusie

  In een snel digitaliserende samenleving ondervinden personen die niet over digitale tools en/of competenties beschikken moeilijkheden in tal van dagelijkse activiteiten. Problemen die vooral tijdens de coronacrisis aan het licht zijn gekomen. Het is van belang om alle burgers digitaal te ondersteunen, zodat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. Daarom is digitale inclusie het thema van de 14de federale prijs armoedebestrijding.

  De voorgestelde projecten moeten tot doel hebben ongelijkheid inzake digitale competenties weg te werken of te helpen bij het gebruik van essentiële digitale diensten. Zij moeten ook vernieuwend en duurzaam zijn.  

  Verloop

  Stuur jouw kandidatuurdossier door tot en met 5 september 2022. Alle VZW’s, OCMW’s en organisaties zonder winstoogmerk mogen deelnemen.

  Vervolgens zal een jury samenkomen op 23 september 2022 en negen kandidaten selecteren (drie per gewest). De geselecteerde kandidaten moeten op dinsdag 27 september 2022 naar Brussel komen om een korte video op te nemen waarin zijn over hun respectieve projecten spreken.

  Dankzij deze video’s zal het publiek elk project kunnen ontdekken en stemmen voor haar favoriete kandidaat. Het publiek kiest zo een laureaat voor elk gewest.  Elke laureaat zal een bedrag van €10.000  ontvangen en een trofee.

  De prijsuitreiking zal op 6 december 2022 plaatsvinden in Brussel tijdens een officiële ceremonie waarop alle genomineerden worden uitgenodigd. Dit evenement zal ook de gelegenheid zijn om ervaringen rond digitale inclusie te bespreken en uit te wisselen.

  Reglement

  Het reglement is beschikbaar op www.armoedeprijs.be

  Nu is het aan jullie

  Nam jij een initiatief rond digitale inclusie? Stuur dan jouw kandidatuur naar www.armoedeprijs.be tot 5 september 2022 (middernacht).

  Denk je aan een project, een organisatie, een vereniging, … die het verdient om genomineerd te worden?
  Aarzel niet om hen in te lichten en de informatie te bezorgen!